EN
NL
Virtuele Producties

Virtuele Producties, de toekomst is gearriveerd.

Virtual Production (VP) is een nieuwe service die we leveren. Virtual Production is het samenvoegen van live action opname in een digitale omgeving. Er zijn 2 vormen, één met LED schermen en de andere door gebruik te maken van een greenscreen. Dat laatste is heel wat goedkoper en flexibeler. Wij maken gebruik van Unreal Engine (het platform waar oa. Fortnite ook op draait) om dit voor elkaar te krijgen.

De voordelen van VP zijn legio, je kan snel elementen veranderen, toevoegen en zelfs in de hand meenemen. Zo wordt een saaie grafiek ineens heel dynamisch als je hem live uiteen trekt voor de camera. Daarnaast is dure decorbouw niet meer nodig en want je decor is 3d, wat veel makkelijker te veranderen of te bewerken is. Hierdoor heb je totale controle over je omgeving, denk bijvoorbeeld aan altijd perfecte weersomstandigheden of een eeuwige zonsondergang.

Kortom ook qua budget en productie heeft VP grote voordelen. Je kan je goed voorstellen dat een VP presentatie van de jaarcijfers heel wat dynamischer overkomt dan de standaard PowerPoint. VP kan dan ook gebruikt worden voor o.a. demo’s, Webinars, e-Learning, jaarcijferpresentaties en livestreams. Ook kan het gecombineerd worden met fotogrammetrie (bijvoorbeeld als decor) of als element voor de steeds meer opkomende metaverse omgevingen.

Doordat wij samenwerken met grote partners hebben we inmiddels heel veel ervaring opgedaan. Daarnaast wordt dit hèt alternatief voor producties met een klein of medium budget, wat voor iedereen in deze tijd van recessie zeer welkom is.

 

" Morbid Eye heeft ons door de Coronacrisis geholpen. We leken vleugellam qua communicatie met onze klanten en collega's, maar niets was minder waar."
Maarten Hillenaar Algemeen directeur, Centric Public Sector Solutions
Een Webinar is een TV programma, punt. Zelfde regels en opbouw maar dan veel korter en bondiger.